12 Mayıs 2013 Pazar

3.Gun: Sene 2013 aylardan Mayis gunlerden Pazar 12'si

AA:
Bugun yola devam etmeme karari aldik ve ozgunde bir gece daha misafir olacagiz.

Itinayla doldurulmus, akabinde fena sert yenmis bir tabak.




KH:
Ozgun'lerin bar 'Lodos' Canakkale'nin en gozde gece mekani olmasinin disinda sabahlari da misafirlerine muhtesem bir kahvalti sunuyor(Urun yerlestirdim:).







Kahvalti sonrasi sehitlikleri ziyaret etmek uzere Eceabat'a geciryoruz 3 motorla. Feribot uzerinde motorlar bir baska guzel duruyor. Merakli gozler arabalarin icinden bizi izleyip ic geciriyor.

Photoshopla kendi gordugum halini yansitmaya calistim.

AA:
Gelibolu yarimadasini gezmek icin guzel bir gun. Hava gunesli ama cok sicak degil. ozgun'de atliyor Kymco Xciting 250i'ye ve dusuyor onumuze. Bize hicbirsey odetmedigi gibi feribotu da karsiliyor ve Eceabata geciyoruz. Yarimadada gorulecek yerleri avcunun ici gibi biliyor tabi. Pazar gunu yogunlugu icinde turbanli akinina ugramis olan tarihi topraklari arsinliyoruz sanarken o da ne! Otobusler kuyruk olmus, tek seritli asfaltta gececek yer yok. Adim adim otobus eksozlari soluyarak kanter icinde atiyoruz kendimizi feribota.



KH:
Bu topraklarda birsey var. Insan nasil bir ruh haliyle orada olursa olsun etkileniyor, okuduklarini, duyduklarini hatirliyor. Urperiyoruz, gururlaniyoruz, nerede ve ne sebeple olursa olsun savasa lanet ediyoruz. Kasklari kafaya gecirip bariscil dunyamiza geri donup yola devam ediyoruz.







KH:
Surus guzel basliyor fakat Turkiye'nin dort bir tarafindan gelen gezi grubu otobuslerinin yarattigi trafik yuzunden sevimsiz bitiyor. Donusumuz geciktigi icin tekneyle acilma planimizi erteleyip bizi bekleyen Ozgun'un ailesinin yanina aksam yemegine geciyoruz. Mekan, elma agaclarinin arasinda (hence the name: "Elma Bahcesi"), oglak cevirme, tandir ve bilimum yoreye has meze tuketilebilecek hos bir yer.


AA:
Dostlar muhabette.
Canakkale tarafinda bizi bekleyen bir ziyafet varmis meger. Elma agaci adli bir mekana gidiyoruz motorlari birakip. Burada tum Oktem ailesi bize harika bir aksam yemegi ismarliyor. Kuzu tandirlar geliyor, Peynirli patlicanlar gidiyor, bizim parmaklar da gidiyor tabi.
Bitti mi? Bitmediii. Bugun Fenerbahce-Galatasaray derbisi var. Profesyonel dalgic Gokhun'un evindeyiz, muhabbet sahane... Gitar, muzik, meze...
Kesti mi? Kesmediii!
Ozgunlerin teknesine gidiyoruz. Marinada birkac saat geciriyoruz ama yarin yola devam etmemiz gerek. Cok gec olmadan kendimizi bir kez daha muhtesem manzarali Ozgun Malikanesi'nin kanepelerine birakiyoruz.

Iki gun evimiz. Kicim belim agriyor bakinca hala.


2 yorum:

  1. Amanın Gençler, ne özlemişim bu rotayı...
    Hele ki, 3. Balkan Bus Meeting sonrası VW T3 Grubumuzla benzer rotayı izleyip 10 günlük geziyi dün tamamlayıp eve dönmüşken; kesişen güzergahlarda sizlerin görsellerini izlemek daha bir keyifli oluyor.
    Gezekalalım... ;-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Ozer Amcacigim arayi cok actik. Ben de ozlemisim cok.
      Irak'taki butun bos zamanimi bloga ayiracagim. Benim icin de bir kacis oluyor hem.
      Sizin fotolari da ben takip ediyorum ilgiyle.
      Gorusmek uzere

      Sil